KREATÍV – FOTOGRÁFUS

A kreatív fotográfus olyan vizuálisan képzett szakember, aki megrendelői elvárásait figyelembe véve tisztában van a fotográfia technikai és formanyelvi alapjaival. Kreativitásra épülő, széles körben használható, változatos munkát végez, amely magában foglalja az álló-és mozgóképfelvétel analóg és digitális készítését, a világítástechnika szakszerű használatát, a képfeldolgozást, labormunkát és utómunkát a megfelelő digitális eszközök kiválasztásával és alkalmazásával együtt. Ismeri a művészettörténeti és szaktörténeti korok jellemzőit.

Terveit, elképzeléseit, ötleteit a megrendelővel egyeztetve szabadkézzel vagy digitális eszközöket használva mutatja be. A kreatív fotográfus a megrendelő elvárásainak megfelelően önállóan, vagy asszisztensek segítségével végzi munkáját. A megrendelői kör, vagy egyéni meglátásai alapján készít fotó alapú látványanyagokat. Dolgozik műteremben és szabadban, készít portré-, tárgy-, divatfotót, eseményfotót, fotóriportot és épületfotót.

Tisztában van a szerzői és személyiségi jogokkal, azokat munkája során betartja.

Göbl Gergő fotós

Így hogy az elején már kicsit szakmaibbra vettem a dolgot mindenki tisztában van a szakmámmal. Göbl Gergő, 11.-es fotós tanuló vagyok és írásomnak a célja, hogy hirdessem a szakmát.

Van tapasztalatom esküvő, portré, táj, páros, és a Pifönek köszönhetően rendezvényfotózásban is. Igen, én szoktam azokon a rendezvényeken fotózni, ahol a Pifö ott van és ez nekem nagy megtiszteltetés. Egy nagyon jó csapat részének érzem magam köztük. Ott mindig jó a hangulat és nagy  élmény a csapat tagjának lenni, de erről már készült egy cikk amit ide kattintva el is tudtok olvasni.

És miről is szól a fotózás?

A fotózás nagyon sok mindenről szólhat, bárkit megkérdezünk, mindenki mást mondana erre a kérdésre. Nekem például kikapcsolódás, hobbi, pihenés. Másnak munka, de én soha nem fogok munkaként tekinteni a fotózásra. Mindenki szeretne megörökíteni pillanatokat. A fotósnak ez a dolga. A legszebb és izgalmasabb kompozíciókat és élményeket kivenni a világból és megfotózni. Nem hazudik aki azt mondja, hogy ez a legkreatívabb szakma a világon mert bármit amit látunk, azt egy fényképezőgép segítségével le tudjuk fotózni és széppé tudjuk tenni. A fotográfia nem egyszerű és kell hozzá sok háttér tudás, hogy hogyan néz ki igazán jól az az ötlet, amit elképzeltünk a fejünkben. Nekem a fotózás csak egy hobbi és szerintem bárki lehet fotós. Remélem meghoztam a kedveteket ahhoz, hogy kimenjetek a szabadba és csináljatok pár képet akár családtagotokról vagy barátaitokról.a pedig bármi segítségre lenne szükségetek, vagy csak szeretnétek magatokról, vagy bármi kreatív ötletetekről képeket, írjatok bátran az alábbi QR kódon található linken.

Göbl Gergő

UI: Köszönöm mindenkinek aki hozzájárult képeivel a cikkhez, az ő instagram oldalukat is megtaláljátok a cikk végén!

Modellek:

Bencs Natália

Pető Benjamin

Harsányi Bianka

Gomán Arabella

Horváth Ábel

További bejegyzések