Kaptári élet

Körülbelül három hónapja értesültem a kaptárban zajló folyamatos eseményekről egy barátomtól, aki a Pécsváradi Ifjúsági Önkormányzat (PIFÖ) tagja. Már régebben is tudtam róla, hogy tartanak nyáron, például Garden Party-kat és, hogy a szilveszteri bált is ok is szervezték, de arról nem, hogy folyamatos programok is zajlanak ott. Éppen ezért egy szerdai napon elmentem egy Vita klubbra, amit kéthetente szerdán tartanak. Nagyon érdekesnek tartottam, hogy egy-egy témában mennyire más az emberek véleménye. Nem gondoltam volna, hogy mennyire is fontos az elveinket bizonyítékokkal alátámasztani, és ha ezt megtesszük, akkor mennyivel hitelesebbnek és meggyőzőbbnek hangzik az, amit mondunk, vagy állítunk. 

A péntek esti nyitott kaptár eseményt tartom a legjobbak, hisz olyankor kötetlenül lehet beszélgetni, vagy akár csocsózni, xbox-ozni, egyéb társas játékokkal játszani, illetve ping-pongozni. Ezek a péntek esték szerintem sokkal jobban össze tudják hozni a városi ifjúságot, hisz itt kötetlenül tudnak “bármit” csinálni, anélkül, hogy buszra kelljen szállniuk, vagy nagyobb költségekbe kelljen verni magukat.

Ez a hely tökéletes arra, hogy egy szürke hétköznapból, valami érdekes süljön ki, vagy egy rosszul indult nap a végére a legjobb legyen. Szeretek minden hétvégén eljárni a kaptárba, mert így egy közösség részének is érezhetem magam, azon felül, hogy mindig milyen jól érzem magam. Véleményem szerint egyszer mindenkinek érdemes ellátogatni ide, bármely program keretein belül.

Bacskay Fruzsina

További bejegyzések