Forrás: hirado.hu

Új világrekordot állítottak fel a 2023-as Atlétikai vb-n

Az idei világbajnokságra augusztus 19. és 27. között került sor a budapesti Nemzeti Atlétikai Központban. A kilenc napon át tartó eseményen összesen 49 versenyszámban mérkőzött meg 202 atlétikai szövetség, köztük mi magyarok 63 atlétával.

Sokak szerint az idei vb volt az eddigi legélvezhetőbb és legjobban megrendezett világbajnokság, ami többek közt köszönhető annak is, hogy rengetegen látogatták az eseményt, szinte minden nap teltház volt. A közönségnek és Youhoo-nak a juhjelmezes kabalának hála a jókedv mind a kilenc nap jelen volt.

Forrás: szegedma.hu

A legnagyobb eredményt az Amerikai Egyesült Államok 4×400-as vegyes váltó csapata produkálta. A távot mindössze 3 perc 8 másodperc alatt teljesítették, amivel nemcsak az aranyérmet szerezték meg, de világrekordot is döntöttek.

Forrás: propeller.hu

Nem csoda hogy az esemény első helyezettje is az USA lett. A dobogón még Kanada másodikként, Spanyolország pedig harmadikként végzett.

A bajnokság második napján rendezték meg a kalapácsvetést,  ahol Halász Bence 80,82 méteres dobásával harmadik helyezett lett egyben az egyetlen magyar, aki felkerült az éremtáblázatra.

Lajos Szabina

További bejegyzések