Crescent City 1.

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas #1New York Times szerzője, az Üvegtrón, a Tövisek és rózsák udvara és a Félhold város sorozatok bestseller szerzője.

Könyveiből több millió példány kelt el és harmincnyolc nyelven adják ki őket.

A „Crescent City” című regénye egy iszonyú izgalmas, romantikus fantasy történet, amelyben sok mesés szereplő van, mint például démonok, arkangyalok, farkasok, bukott angyalok és még megannyi természetfeletti lény. A történetnek Bryce Quinlan a főszereplője. Bryce egy fiatal nő, aki elveszítette legjobb barátnőjét, Danika Fendyr-t és annak családját. Nagyon közel álltak egymáshoz. Amikor megtörtént a gyilkosság, Bryce éppen egy buliban volt, ahol tudatmódosítót is szedett be. Éppen már ment volna haza, amikor észrevette, hogy minden csupa vér. Bryce nem tudta felfogni mi történhetett, ezért elkezdett visszafele futni és keresni valamit vagy éppen valakit, aki ezt tehette. Meglátott egy árnyékot és azt próbálta üldözni. Amikor utolérte, látta, hogy már egy angyal van a kezei közt, próbálta megmenteni, de nem sok sikerrel járt. Végül elűzte, de a combja megsebesült, eszméletét veszti. Ekkor jött képbe Hunt Athalar, aki ez ügyben fog eljárni. Bryce közreműködésével nyomoznak és említenem sem kell, hogy nyilván egymásba bonyolódnak és történetük egybefolyik. 

A történet nagyon jól megírt szereplőkkel van tele, akikkel könnyen lehet azonosulni. Gyorsan kiderül, kikkel lehet szimpatizálni és kikkel nem. Bryce egy rémisztően erős női karakter, aki nem fél kockázatot vállalni, bátor és független. Azonban a történet nem lehet teljes a mellékszereplők nélkül.

Cselekménye nagyon izgalmas, tele van fordulatokkal, gyorsan történnek az események. Az elején nehéz felvenni a fonalat, mert csak úgy beledob minket ebbe a fantázia világba, de a végkimenetele a történetnek…csodálatos.

Amikor megláttam a könyvesboltban ezt a könyvet, a borítója  rögtön megfogott és tudtam, hogy meg fogom venni.  Bár a könyv vastagsága kicsit megrémített, de amint hozzá kezdtem, le se tudtam tenni.

Ezt a könyvet tinédzsereknek és annál idősebb korosztálynak ajánlanám, mert egy izgalmas és szuper fantasy történet. Amint elolvassa az olvasó az első részt, mohón vár a következőre.

Én is így érzem magam a harmadik kötettel kapcsolatban. Már nagyon várom a folytatást.

Váradi Panna

További bejegyzések