Az elmúlt időszak sem telt tétlenül nálunk

Március közepén 35 fővel másztuk meg éjszaka, telihold fényében a Zengőt. Ezt követően a március a szokásos KAPTÁR klubesteken kívül az áprilisi és májusi programjainkra való felkészüléssel telt.

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően lehetőségünk nyílt egy online ifjúsági folyóirat létrehozására, így szeretnénk lehetőséget biztosítani fiatal társainknak, hogy számukra érdekes témákról írhassanak, olvashassanak. A projektnek része több tréning, tanulmányút, valamint egy tábor, amelyek során a résztvevők szakemberek segítségével beleláthanak az újságírás és a média rejtelmeibe, megismerhetik ezek fortélyait. Az első találkozókon kijelöltük az újság főbb elveit, irányait, továbbá nekiláttunk a cikkek kidolgozásának. Bízunk benne, hogy hamarosan útjára indíthatjuk a Hírzengő névre keresztelt lapunkat. Ha valaki még nem hallott erről a lehetőségről, de szívesen részt venne egy ilyen projektben, bátran keressen minket személyesen vagy a közösségi média oldalainkon!

Április 24-én sok más civil szervezettel együtt mi is részt vettünk a városnapon, ahol a gyerekeknek játékokkal készültünk. Nagyon jó hangulatban telt a nap, a csapatok finomabbnál finomabb ételeket főztek, rengetegen vettek részt a Váradfutáson is.

Májusban folytattuk az újságos projektet, valamint egy nemzetközi tréningnek adtunk otthont a Fiatalok a Részvételért Egyesülettel közösen. Május 16-23-ig öt országból (Portugália, Lettország, Litvánia, Észtország, Magyarország) vettek részt a projekten, melynek fő célja az EU által meghatározott 8 kulcskompetencia fejlesztése volt. A hét során a tanulás mellett szinte észrevétlenül angol tudásunk is fejlődött, valamint új kapcsolatok, barátságok születtek.

Május 21-én a művelődési házban Ifjúsági bált tartottunk, ahol nagyjából 200 helyi és környékbeli fiatal tölthette közösen a szabadidejét és engedhette ki a gőzt az érettségi időszak fáradalmai után.

Május 29-én ünnepeltük a Gyereknapot, de a rossz idő miatt sajnos csak a programok egy részére kerülhetett sor. Az időjárás ellenére szép számban jelentek meg a gyerekek. Érdekes, minőségi előadásokat láthattunk, jó hangulatban telt a délelőtt.

Az elmaradt paintballt és buborékfocit június 18-án pótoljuk, még várjuk a csapatok jelentkezését!

Június 20-24-ig tartjuk Média Táborunkat, mely során szállást és napi háromszori étkezést biztosítunk. Még van pár szabad helyünk, a részvétel ingyenes, 12-20 évesek jelentkezését várjuk!

Június 27-29-ig Levélre látogatunk, ahol az öt partnertelepülésünkkel közösen szervezett országos találkozón veszünk részt!

Nyári programjainkról hamarosan a közösségi média oldalainkon értesülhettek majd!

Jéhn Máté

További bejegyzések