Ahogy én látom a ZVHME-t …

Ha az ember azt a kifejezést hallja, hogy „Zengővárkonyi Táncosok”, már a szája mosolyra áll és máris fülébe cseng a jó kis csárdás…

Jelenlegi tánccsoportunk egy „nagy család”. Nagyon jó egy olyan közösséghez tartozni, ahol ahányan vagyunk, mind mást dolgozunk, tanulunk, de ez ott a próbán, a fellépéseken nem számít, mert ami a legfontosabb, az a TÁNC és a  ZENE. Igen, csupa nagy betűkkel, mert ez a kettő ami összeköt bennünket és közösséggé kovácsol. Sokszor együtt gondolkodunk, vagy éppen felnyitjuk egymás szemét. Az biztos, hogy mindenki ad valamit a másiknak és ezért működik jól. A rendszeres próbák nem vesznek el az életünkből időt, hanem abszolút hozzátartoznak ahhoz. Én óvodás koromban kipróbáltam. Megtetszett, ott ragadtam. 

Természetesen új barátokat is szerezhetünk, és sok pozitív élménnyel gazdagodhatunk. Minden egyes próbán illetve fellépésen (mind belföldi , mind külföldi) történik valami emlékezetes. Mindenki azt csinálhatja, amihez a legnagyobb kedve van, ami nem más, mint a tánc. 

Próbáinkat péntekenként tartjuk, ami méltó lezárása az igen fárasztó heteknek. 

Kicsi gyerekként nem tudtam, hogy miért is emlegetik sokszor azt a nevet, hogy „Sanyi bácsi” …. Sőt, a mai napig minden egyes próbán és fellépésen elhangzik a neve! 

Most már tudom…. Töttös Sanyi bácsi az, aki Császár Jánostól vette át a csoport vezetését. Sanyi bácsiról mindenki tudja, hogy a Magyar Kultúra Lovagja, Népművészet Mestere, Muharay Elelmér életmű-díjas, Jó ember – díj tulajdonosa, Zengővárkony díszpolgára, aki egy életen keresztül szívén viselte a reábízottak sorsát, sikerre vezette és ország-világnak megmutatta értékeinket, szem előtt tartva azt az örökséget, mely máig ható. 

Sanyi bácsi értékrendje ma is érvényes. Mi is célul tűzzük ki a zengővárkonyi kultúra megőrzését, bemutatását, továbbadását. Ha egy jó csapathoz szeretnél tartozni, amelynek fontos az értékteremtő együtt munkálkodás, csatlakozz hozzánk bátran!    

Darmos Adrienn

További bejegyzések