A lehetőségek játéka

Ez a játék nem a szép grafikája miatt ismert (a világ pixelek és kockákból áll), hanem a kreativitás miatt amit a játékosok hoznak magukkal. A neve minecraft és én személy szerint bármely korosztálynak tudom ajánlani.

Lehetsz benne kreatív vagy egy igazi túlélő, ezen kívül ha meguntad már az egyedüllétet akkor a lehetőség itt meg van, hogy barátokkal is játszhass! A játékot három féle módon játszhatod:

Creative, Survivor, Hardcore

Creative: Ha olyan ember vagy aki kevésbé szeret harcolni, illetve túlélni ez neked való. Itt megismerkedhetsz az úgynevezett blockokkal és kisérleteszhetsz redstone-al, ne feledd halhatatlan vagy és minden alapanyagból végtelenül hozzá tudsz jutni, szóval építs, légy kreatív bátran!

Survivor: Ebben a játékmódban pedig a túlélés a szerep! (az alapanyagokat és az eszközöket neked kell beszerezni) Reggel a felszínen még minden nyugodt, de amikor megjön az éjszaka jobb ha elbújsz ugyanis a szörnyek megjelennek és minden erejükkel téged támadnak. A creeper nevezetű szörnnyel kifejezetten vigyázz, mert ha közel mész robban. (tipp: ezt egy pajzzsal ki tudod védeni) Ha az éjszakát el szeretnéd kerülni készíts ágyat! A rosszabbik verzió ha bányászni mész egy barlangba fáklya nélkül. Ott ahol a legsötétebb van könnyen valami rádtámadhat! (Ha nem szeretnél szörnyekkel bajlódni, tedd át békésre a játékot, már akkor amikor készítesz egy világot!) És végül, a játéknak soha nincs vége, bár igaz van egy fő ellenség, egy sárkány aki az End-et őrzi.

Hardcore: Ez már nem kezdőknek való! Itt meghalni nem ajánlott, mert csak egy életed van. Ha meghalsz abban a világban már nem tudsz többet játszani! Lényegében ugyanaz mint a surviver, de a halál itt végleges.

Érdekesség: a leghosszabb élettartamú Hardcore világ egy streamer hozta létre. Ebben a világban 5 éven át játszott! Ez is bizonyítja hogy a minecraft rengeteg lehetőséggel van tele!

A játékban még három dimenzió is van:

Felszín, Nether, End

Felszín: A világ ahol éledsz.

Itt megtalálható egy vagy több End-fortress, vagy nevezhető inkább End-labirintusnak is, az Endhez vezető portált itt találod és még egy két értékes dolgokat is meg lehetsz keresés közben. A portálhoz előbb a Netherbe kell elmenned ahol ezúttal Nether-fortress lesz a keresendő helyszíned.

Nether: Magyarul, nagyon egyszerűen pokol. (Tipp: vigyél magaddal arany csizmát, ha kevesebbet szeretnél harcolni/futni)

End: Mint már előbb említettem egy sárkány őrzi ezt a helyet, szóval jól szerelkezz fel!

Játsz együtt másokkal:

Nem csak a barátaiddal hanem más emberekkel is tudsz játszani. Nagyobb szervereken több lehetőség/játékmód is van. (Nekem egyik kedvenceim közé tartozik a Murder Mystery, ahol van egy sheriff és egy gyilkos, a játék lényege, hogy a sheriff minél előbb megtalálja és lelője a gyilkost miközben az ártatlanokra vigyáz. A gyilkos pedig a sheriffet próbálja elkerülni hogy elérje célját.)

Mod/texturepack:

Egy darab mod hozzáad valamit a játékhoz. Egy modpack, pedig több, rengeteg, szinte felismerhetetlenné teszi a játékot. A texturepackok a játék kinézetét változtatja meg. (Mint példáúl árnyékokat ad hozzá a játékhoz)

A játék végtelen ameddig van ötleted, hogy mit csinálj! Mielőtt elkezdesz játszani nézz egy-kettő videót több tippért! A minecraft gépen, telefonon, xbox-on  és playstationon is játszható. Sajna fizetős, azonban gépen egy tlauncher nevezetű oldalon ingyen is le lehet tölteni, természetesen ennek vannak hátrányai is! Igaz nekem nem ez volt az első játékom amivel játszottam, de ez alatt a 8 és fél év alatt igazán a szivemhez nőtt.

Papp Léna

További bejegyzések