A Hírzengő hármasai

Kitört a nyáriszünet! Idén huszonegyen jelentkeztünk a Hírzengő médiatáborába, ahol a Dombay-tó melletti Ifjúsági szálláson laktunk.

A táborvezető László Miklós, de egyedül azért ő se bírt volna velünk, ezért Szegedről érkezett hozzánk három segítő, akik az ottani fiataloknak szerveznek programokat, támogatják őket újságírásban, podcast készítésben és önmaguk kifejezésében. Rajtuk kívül itt volt velünk három külföldi önkéntes is, akik vacsora után szerveztek játékokat a szórakozásunk, pihenésünk, vagy éppen lefárasztásunk érdekében. Velük a legkönnyebben angolul lehet kommunikálni, ezt azonban nehezíti, hogy a mi angoltudásunk meglehetősen csekély, de kreativitásunk határtalan, így valahogy mindig megértettük velük magunkat.

(Rajz: Schneider Jázmin)

Egy átlagos napunk három étkezésből, három szakaszra bontott feladatból és az ezek közti szünetekből állt. Reggel fél nyolckor Miki énekes, zenés produkciójára riadtunk fel, aztán a többség elkészülési idejének hála, a fél kilences reggelire negyedórás késéssel érkeztünk. Evés után nagyjából tízig szabadfoglalkozásunk volt. Majd egy kisebb megbeszélést követően elkezdtük projektjeinket, amiket 12:45-ig kellett megcsinálnunk, mert 13 órára mentünk ebédelni. Azonban, ha valamelyik csoport előbb végzett, az pihenhetett. Ebéd után folytatódtak a csapatos programok egészen vacsoráig, amit követően önkénteseink foglalkoztattak minket. Az est további részében tízig volt kijárás, és éjféltől takarodó.

De, hogy ne csak a tényeket közöljük, itt van egy rövid élménybeszámoló egy táborozótól:

Nagyon tetszenek a programok, legtöbbször azt érzem utánuk, hogy „Azta! Ezt pont nekem találták ki!” Igaz, vannak feladatok, amiktől először kicsit megijedek, és magamtól eszembe se jutna ilyet csinálni, de most mégis jó érzés kilépni a komfortzónámból. Szerintem ebből nagyon sok dolgot lehet tanulni. Az kifejezetten tetszik, hogy a felnőttek többször szétrobbantják a megszokott, csak barátokból álló csoportjainkat, ezáltal olyanokkal kerülünk össze, akiket alig ismerünk. Érdekes így csapatban dolgozni. Van, amikor mindenki a megszokott társaságában marad, de a hangulat ilyenkor is változatlan.

Amire a cikk írása közben rájöttünk, hogy a tábor lényegében egy tündérmese. Biztosan észrevettétek: a hármas egység varázslatosan sokszor szerepelt a hetünkben.

Bármikor csatlakozzatok bátran közösségünkhöz, ha érdekel titeket a média, fotózás, videózás, újságírás, képregényrajzolás, vagy csak szeretnétek kipróbálni magatokat ezek közül bármelyikben!

További információért nézzetek körül ezen a három oldalon:

https://instagram.com/hirzengo

https://www.facebook.com/hirzengo.pecsvarad/

Lauer Júlia és Sásdi Zsóka

További bejegyzések